středa 16. září 2015

RECENZE: BATISTE DRY SHAMPOO / SUCHÝ ŠAMPON XXL VOLUME + SAVANA



Ahoj, dneska jsem si pro vás přichystala opět recenzi a to na suchý šampon od značky Batiste. Osobně mám suché šampony moc ráda, používám je docela často, jsou to šikovní pomocníci ve dnech, kdy mám vlasy u hlavy mastnější a potřebuji vypadat reprezentativně za pár minut nebo například když jedete na víkend na chatu, na festival, nebo někam, kde není možnost umýt si vlasy. Určitě to není na každodenní používání a šampon nenahrazuje mytí vlasů. Používá se, když máte vlasy u hlavy mastné a potřebujete se tohoto mazu rychle zbavit bez nutnosti mýt si vlasy vodou a šamponem.
Vyzkoušela jsem již několik druhů tohoto šamponu - měla jsem Tropical - který voní úžasně a doporučuji na léto, krásná svěží vůně / Blush - květinová vůně / XXL volume  - neutrální vůně / Savana - sladší exotická vůně.

Všechny informace (kromě mého názoru) + obrázky s bílým pozadím jsou z eshopu www.normazlin.cz !! :-)

Dnes se budu věnovat hlavně šamponu XXL volume, který jsem měla možnost nedávno vyzkoušet. 



Tento šampon má oproti jeho kolegům bonus navíc - dodá vlasům objem, což můžu naprosto potvrdit. Objem mi na vlasech vydrží skoro celý den - a to jsou mé vlasy těžké a splihlé, jelikož jsou dlouhé (pod lopatky). Šampon bych texturou přirovnala k pudrům na objem vlasů - trošku lepivý, přilne k vlasům a nadzvedne je bez nutnosti tupírování. Má jemnou nevtíravou vůni, takže vlasy i osvěží a vydrží v nich celý den.

Prohlédněte si mne jak pracuji se šamponem na tomto videu:


Použití je jednoduché:
  • oddělím si části vlasů a do nich stříkám cca 30 cm od hlavy přiměřené množství šamponu, které mi pokryje vlasy
  • počkám cca 30 sekund, aby měl šampon možnost působit
  • poté prsty promnu vlasy a šampon, pořádně se věnuji pokožce hlavy, zabere mi to asi dalších 30 sekund
  • nakonec vyčešu (používám kartáč z kančích štětin, který je k vlasům šetrný a dodá jim lesk při dlouhodobějším používání, moc doporučuji) - do 2 minut mám vlasy upravené a zbavené mazu
  • Velmi důležitým krokem pokud máte tmavé vlasy je dle mého názoru počkat, až šampon "zaúčinkuje" a vytáhne olej z vlasů - poté nebudete mít na vlasech bílý prášek a budou mít vaši klasickou barvu.
  • Šampon vlasy lehce zmatní.

Obsah nádobky je 200 ml za cenu 139,- Kč, šampon vydrží zhruba na 14 použití, což jsme i s kamarádkou usoudily, že je jeho jediná nevýhoda, jinak ho používáme pravidelně a velmi rády, kupujeme pravidelně.




Ještě vám chci napsat o miniaturce tohoto šamponu, která se prodává. Jedná se o 1/4 velikosti většího balení - tedy 50 ml. Tento Savana (spolu s Mamba a Wild je limitovaná edice) stojí 70,- Kč (všechny 3 v roztomilé taštičce za 209,- Kč) - jinak 50 ml balení stojí 59,- Kč (v miniaturách jsou podle mě nejprodávanější vůně - original, tropical, cherry a blush).



Zkoušela jsem samozřejmě i Savanu, balení podle mě vydrží tak na 5 použití, je vhodné do kabelky a navíc je roztomilé a maličké ve stylovém designu.Vůně je úžasná, svěží, ovocná, řekla bych exotická. Doporučuji pořídit si alespoň jeden a nosit ho sebou.



Určitě se mrkněte na stránku www.normazlin.cz odkud mám tyto šampony já, prodává se zde dokonce i obří 400 ml balení za 259,- Kč, které jsem nikde jinde u nás neviděla. Pro závisláky na Batiste jako stvořené! 

Určitě mi dolů do komentářů napište, který šampon jste si koupili, který jsem už vyzkoušeli a který je váš nej :) Budu se na odpovědi moc těšit. 

Přeji krásný den.
Nikča

4 komentáře:

  1. Mám ráda ten obyčejný a tenhle je taky super :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, já suchý šampón používám od Balea :)

    Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  3. Také vlastním jeden a jsem s ním nadmíru spokojená. Už jsem o něm i psala recenzi :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Mě nejlépe voní Batiste Blush, který kupuju na http://www.xantea.cz/tagy/batiste/

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)