pátek 6. prosince 2013

Moje zimní starostlivost o pleť


Snad nikdy jsem nepsala článek na toto téma. "PREMIÉRA!" Možná by někoho z Vás mohlo zajímat, jak se vlastně "starám" (nestarám) o svou pleť. 

V první řadě. Moje pleť je smíšená, v zimě náchylná k vysoušení, v létě mastnější. Teď je ale zima a proto jsem musela svou "rutinu" trochu pozměnit. Už mi totiž nestačí lehký krém. 

Vím, že spoustu podstatných kroků jako každodenní ranní mytí pleti a tonikum vynechávám, ale zatím mi to tak vyhovuje. Navíc mě přehnaná péče nebaví, už tak mi to zabírá spoustu času. Jsem lenivá, přiznávám se, vím, že to mojí pleti moc neprospívá, ale co nadělám. 

RÁNO
- ráno vstanu, vyčistím si zuby, po vyplachování úst si někdy opláchnu obličej vodou (čistou, ne tou s pastou ;) ), osuším ručníkem
- vždy před makeup si pleť hydratuji - divily by jste se jak velký rozdíl to udělá, ne jen ve výsledném efektu, ale také makeup se nanáší o poznání lépe, krásně se dá rozetřít a nenechává stopy - brzo jsem na to došla až ve 21 letech!!
- následuje klasicky 15 minutové líčení :)

K ranní hydrataci pleti používám krém od Avonu Light Moisture pro mastnou pleť. Používala jsem ho celé léto jako denní i noční krém. Teď mi jako noční nestačí a proto je denní. Tato práce je mu jako "dělaná". Opravdu krásně hydratuje, je lehký, spíš gelové konzistence. Obsahuje výtažek z okurek a zeleného čaje, takže pleť zklidňuje. Používám vždy malé množství na každou stranu tváře a čelo postupně, produkt vždy pečlivě zapracuji do pleti.



Celý den jsem v práci, kde se na mě práší, jedu autobusem kde jsou různé bacily a nechutní lidé, no děs. Samozřejmě si osahávám obličej, ale pravidelně myjí ruce. To co se mi na pleť během dne dostane je určitě dost nechutné. Proto "nikdy" nezapomínám na večerní rutinu. Nikdy je schválně v úvozovkách, protože někdy zapomenu (1x za rok).

VEČER
- když je čas koupele :D ... při sprše si omyji všechen makeup a nečistoty z obličeje produktem zvaným Gentle Facial Wash neboli mým odličovačem a čističem v jednom z Lídlu od značky Cien. Stojí asi 30 Kč za 200 ml a funguje bezvadně. Je gelové konzistence, krásně jemný, není nijak extra parfémovaný, spíš čistá vůně, makeup odstraňuje dost slušně. Nebaví mě jít po sprše nebo před sprchou k zrcadlu a odličovat tak 5 minut něco co mám ve sprše hotové za 1 minutu. Vím, voda vysušuje pleť, ale já mám mokré odličování ráda.
Tento produkt je také hydratační, takže mi trochu vody do pleti vrátí. Necítím se po jeho použití napjatá nebo vysušená. 



- pokud si přece jen tento zázrak neporadí především s makeupem mých očí, jako je například voděodolná tužka nebo řasenka na řadu přichází moje oblíbené odličovací ubrousky, kterých mám už asi 5 balení. Vždy s nimi odlíčím prvně oči a poté přejedu obličej, abych se ujistila, že je všechen makeup dole, což většinou je. Tento krok nedělám každý den. Ubrousky jsou z Douglasu, je jich 25 a stojí 69 Kč. Doporučuji skladovat jakékoliv ubrousky otvíráním dolů, aby Vám zbytečně nevyschly. 


- tady vynechávám tonikum a pokračuji nesměle dál...jelikož by každá holka/žena měla používat oční krém už od 20. roku věku, kdy se začínají tvořit vrásky, začala jsem ho používat i já, protože je nechci mít to je jasné..:) Tento mám od Ziaja a je to Přírodní oliva krém pod oči. Chtěla bych i nějaký, který se dá používat na oční víčka, jelikož ty také ochabují. Tento krém je hutný, dobře se nanáší a je opravdu mooooc hydratační - ještě ráno cítím jak je kůže pod očima "nacuclá". :D Ale příjemně. Nepoužívám ho každý den, spíš tak 3x za týden, protože jsem zhniloch, ale jednou ho budu určitě používat pravidelně.



- posledním krokem je můj oblíbený zimní krém, píšu zimní, protože v létě ho používat nesmím... jeho období začíná, když moje pleť začne vysychat...:) Používám ho už asi měsíc a to tak, že si malé množství vklepu do obličeje. Tento krém je velmi příjemný, hutný, voní. Je od Ziaja jako předchozí krém. Je určen na suchou pleť, ale jak jsem psala v zimě mi vyhovuje.



 Tak a to je celá věda dámy. :) Jak vidíte pečuji o svou pleť možná víc než některé z nás, ale zase to není nic přehnaného. Ještě bych chtěla dodat, že na mé suché rty nejvíce pomáhá vazelína, kterou si dávám před spaním. Krásně rty hydratuje a vyhladí.

Jaká je Vaše denní a noční rutina? Máte nějakou? A jak bojujete s občasným akné? 

Přeji krásný den.
Nicky xx

2 komentáře:

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)