čtvrtek 7. března 2013

My skin without makeup :)


 Ahoj,
dneska jsem se rozhodla pro trochu netradiční článek a to o mé pleti. Možná by to někoho z Vás mohlo zajímat. Má pleť je podle mého názoru velmi špatná, ale snažím se o ni starat co jen to jde. Bohužel jsem stále nenašla produkty, které by mi 100% vyhovovali. Vlastně jsem našla jen jeden a to Olivový přírodní krém od Ziaja. 

Moje pleť je spíš suchá, citlivá, trpím na rozšířené póry, na černé tečky na nose, rozšířené žilky v oblasti úst. Občas se mi vyskytne také nějaké to akné, ale tím už moc v posledních letech netrpím. V pubertě jsem na to ale trpěla hodně. 

Za svůj největší problém bych považovala rozšířené žilky, které mám v oblasti úst jak jsem již psala. Je to problém, který se dá řešit pouze zákrokem a to já nechci, protože se pleť poté nesmí vystavovat dlouhou dobu slunci ani ničemu co by ji v tak náchylném stavu mohlo ohrozit. Nejdou makeupem pořádně zamaskovat, pouze otřesnou vrstvou korektoru, ale já na to používám pouze makeup. 

V minulosti žilky nebyli tak moc výrazné jako teď. Přemýšlela jsem hodně také o výrobcích, které jsem dřív používala, zda to nezpůsobili trochu také ony. A je tomu bohužel tak. Kvůli akné jsem chodila na pravidelné čištění pleti ke kosmetičce, která na mou pleť používala výrobky, které obsahovali mořské minerály, řasy a podobně. To se ovšem na pleť, která trpí rozšířenými žilkami používat nesmí!! Naopak to velmi škodí a nenávratně žilky rozšiřuje, protože pleť nutí, aby se prokrvovala, což je nevhodné.

Abych Vám objasnila o co vlastně jde. Popíšu Vám to na příkladu: Je zima, venku chladno.Z tepla, kde jsou žilky přirozeně rozšířené vyjdete ven, ale žilka se už "nesmrskne" jako by to bylo za normálního stavu. Zůstane tak jak je a to nenávratně. Proto musím velmi dbát o ochranu své pleti, ale pořádně nevím co a jak používat, aby k tvoření dalších nedocházelo. Jsem z toho zoufalá. Pokud s tím některá z Vás máte zkušenosti a můžete poradit budu moc ráda. 

Nafotila jsem Vám pár fotek bez makeupu, aby jste viděli jak vypadám například ráno když vstanu. Bez makeupu na obličeji nevycházím ven, takže mě tak vidí pouze nejbližší okruh lidí - odteď celý internet. :D Také můžete vidět mé úděsné obočí, které mám opelichané jak slepice :D Proto si ho vyplňuji a bez něj taky nevycházím z domu. Tohle jsou moje dvě věci, které musím každé ráno na svém obličeji zdokonalit. :) Bez nich se prostě necítím.







Jak můžete na fotkách vidět moje pleť je opravdu nedokonalá. 
Zde na fotce vidíte, jak má pleť vypadá po aplikaci makeupu a úpravě obočí.

Makeup používám od Revlonu Colorstay v odstínu 150 Buff pro suchou a normální pleť.


Já doufám, že se Vám tento článek alespoň trošku líbil a přeji Vám krásný den.
Nicky xx


18 komentářů:

  1. Nevíš, co je to špatná pleť. Já mít tvou pleť, tak si pískám ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano já vím, že jsou na světě lidé (spousta lidí) kteří mají špatnou pleť a daleko horší než já.. jen jsem se Vám chtěla ukázat bez makeupu :)) a taky Vám říct co si myslím o své pleti..:)

      Vymazat
  2. Taky bych to neviděla tak černě (dle fotek) :) Ale ty žilky musí být peklo, já mám zase ekzém i na obličeji, hlavně v oblasti očí, takže já si můžu o nějakých stínech nechat zdát..no, každý má bohužel něco a pokud ne, tak je to photoshop;)

    OdpovědětVymazat
  3. no podľa mňa sa určite nemusíš hambiť výjsť z domu nenamaľovaná.Ja mám podobnú pleť suchú,sem tam začervenanie,pórovitú a mám geneticky dané kruhy pod očami ktoré vidieť aj keď si dám korektor a make-up.každý máme niečo :) netreba si z toho robiť hlavu,sme aké sme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je pravda, že jsme jaké jsme :) ale já se prostě necítím bez makeupu dobře...

      Vymazat
    2. Presne to aj ja! :) suchá pleť, kruhy....
      Inak Niky, máš krajšiu pleť ako ja a to som mladšia :D ..ako nemám akné, ale kruhy a pehy...a som dosť bledá :D ale inak obočie máš dobré :) a celkovo si pekná aj bez make-upu :)

      Vymazat
  4. Podle popisu jsem čekala něco hrozného a ono ne, máš náhodou velmi dobrou pleť. Co si potom máme říkat my, co bohužel trpí na akné....to s tím nejde ani srovnávat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pubertě jsem taky trpěla akné a to dost... naštěstí tato doba přetrvala a vyskytne se jen málo kdy... za což jsem strašně vděčná:)

      Vymazat
  5. S pletí jsem na tom asi stejně, kromě žilek teda. Taky mám rozšířené póry, černé tečky, šupinky na nose a mezi očima :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádná pleť není dokonalá:) včera jsem se dívala na ytb na video jak se líčila holka, která měla pleť pokrytou kompletně celou akné...chudák:(( prý chodí na léčbu apod. Úplně jsem děkovala, že na tom nejsem stejně:(

      Vymazat
  6. No jo, Revlon je zachránce a zázrak v jednom. Taky ho miluju:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já teda žádný žilky nevidím :-D Ani obočí mi nepřijde nijak hrozné. Jsi k sobě moc kritická podle mě. Velmi špatná pleť vypadá úplně jinak. Ale překvapilo mě, že píšeš, že tvoje pleť je suchá. Podle fotky se mi zdá spíš mastnější...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ale ony tam opravdu jsou... jak se dívám tak to ten foťák dobře nezachytil.. zkusím to vyfotit v létě až bude pořádně vše vidět:) A ano, moje pleť je suchá i když mám místy akné. Je to divné ale je to tak :D

      Vymazat
  8. Tak nijak ošklivou pleť nemáš, ale to co ti s ní udělá makeup je fakt krása, někdy si říkám, že se s nakeupem naučím, protože to je fakt rozdíl, člověka to tak jakoby i prozáří mi přijde:))

    OdpovědětVymazat
  9. Já se o plet staram kazdej den snazim se jak nejvic to je a stejne...sucha ze by se to dalo loupat, akné kterého se nemůžu zbavit..ale to jen na čele..divné :-) TEN MAKE UP OD REVLONU JAK AJE KRYCI SCHOPNOST? Zakreje i vetsi akne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten makeup má střední krycí schopnost, ale dá se vrstvit a jeho krytí se tak zvýší na plné :) mají ale dva typy - na suchou a normální pleť a na mastnou a smíšenou, ale slyšela jsem, že ten pro mastnou je trošku jiný ....

      Vymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)