čtvrtek 27. února 2014

POROVNÁNÍ MAKEUPŮ REVLON/GABRIELLA SALVETE/RIMMEL/MAYBELLINE


Doufám, že dnešní článek bude přínosný pro mnoho z Vás, které si nevíte rady s výběrem správného odstínu makeupu pro Vaši pleť. Tmavším nebo opáleným asi moc nepomůžu, ale v Česku je spousta světlých holek/žen, takže snad to pomůže alespoň Vám.

V poslední době se hodně těší oblibě makeupy Rimmel a Revlon (nebo mi to tak jen připadá?).

Rimmel je oblíbený, protože nabízí poměrně dost světlé odstíny (bohužel většinou s růžovým podtónem) na drogérkovou značku.  
Revlon naopak za slušnou cenu nabízí skvěle krycí, dlouhotrvající makeup s velmi světlými odstíny a barevnými podtóny. Navíc je rozdělen do dvou kategorií - pro normální a suchou / pro smíšenou a mastnou pleť. 

Nafotila jsem Vám také "aplikátory" nebo jak to nazvat, prostě "to" čím končí lahvička či tubička makeupu. 

-Rimmel má klasickou pumpičku, která aplikuje dostatečné, ale ne nadbytečné množství makeupu. Na celý obličej mi stačí cca 1,5 pumpičky. Dá se ovládat jaké množství Vám vyteče.
-Revlon pumpičku nemá. Spousta lidí si na to stěžuje. Já s tím problém nemám, protože si makeup před nanesením vždy lehce poválím mezi dlaněmi, aby se promíchal, poté si prstem "naďobu" na obličej produkt a rozmazávám prsty/štětcem. Neplýtvám, přesně vím, kolik chci použít. Vylévat ho na hřbet ruky nebo na destičku je podle mě zbytečné.
-Gabriella Salvete pumpičku má. Velmi dobře se dá hlídat kolik produktu vytlačíte. Dá se použít jen minimální množství. Spíš vyteče méně. Velmi praktické. Potřebuji asi 2-3 pumpičky na celý obličej.
-Maybelline nemá pumpičku, makeup je velmi tekutý a proto se mi k němu tento otvor ? vůbec nehodí. S pumpičkou by možní vyteklo až moc produktu, ale kdyby měl balení jako Revlon nebylo by to na škodu. Dochází k zbytečnému plýtvání makeupem. Velké mínus.



Já jsem doma posbírala svoje makeupy, seřadila jsem je podle barvy, jak jsem si myslela, že jdou od nejsvětlejšího po nejtmavší. (Ano s tím Rimmelem na prvním místě jsem se sekla, já vím).

1. Rimmel Match Perfection odstín 100 Ivory (neutrální podtón)
2. Revlon Colorstay odstín 150 Buff (žlutý podtón)
3. Rimmel Lasting Finish 25 hours odstín 100 Ivory (neutrální podtón)



4. Maybelline Affinimat odstín 14 Creamy Beige (pomeranč hadra)
5. Revlon Colorstay odstín 180 Sand Beige (neutrální podtón)
6. Gabriella Salvete odstín 14 (pomeranče podruhé)



 Vím, že na ruce moc nepoznáte jak makeup vypadá, ale to jste mohli vidět ve spoustě mích líčení. Vždy píšu jaký makeup jsem použila. Schválně jsem makeupy nechala na ruce chvíli jen tak a fotila je asi po 3 minutách. Některé totiž dost oxidují do oranžova (GS a Maybelline).



Pokud máte růžový podtón pleti a jste velmi světlé doporučuji Vám Revlon Colorstay odstín IVORY, ten je jak v řadě pro mastnou a smíšenou pleť, tak v řadě pro suchou a normální pleť s podtónem dorůžova. 

Moje absolutně nejoblíbenější makeupy jsou: 
-Rimmel Match Perfection díky jeho lehkému krytí, krásně sjednocené pleti a skvěle padnoucímu odstínu. 
-Revlon Colorstay 150 Buff v zimě a 180 Sand Beige v létě. Nikdy nezklamou, mají skvělé krytí, vydrží celý den, nemění se na pleti.

NEDOPORUČUJI:
-Maybelline Affinimat odstín 14 Creamy Beige- bohužel totální pomeranč, velké zklamání, ovšem makeup sám o sobě je skvělý, matuje na dlouhou dobu, na pleti je příjemný, kryje lehce až středně. Kdybych měla jiný odstín určitě by byl také můj oblíbený!!

Nejsem si jistá produktem:
-Gabriella Salvete Excelent Cover makeup - makeup je lepkavý, nijak na pleti nezaschne a sedí na pleti, asi není vhodný pro můj typ pleti.


Tak, to byl vyčerpávající článek. Pomohl Vám alespoň trošku s výběrem makeupu? Který z drogérkových makeupů je Váš oblíbený??? 

Přeji krásný den.

8 komentářů:

  1. Krásné porovnání Niki.

    Takhle to člověk krásně vidí a udělá si představu

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé to mi moc pomohlo, hrozně dlouho váhám nad Buff od Colorstay. Normálně používám Match perfection Ivory, tak jsem hledala porovnání těchto dvou odstínů a nikde jsem nemohla najít, takže jsi mi moc pomohla. Taky jsem ráda že ti vyhovuje Match perfection i Colorstay, já mám Match perfection taky ráda, tak by mi mohl sedět i Colorstay :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojda,
    tak tohle je pro mě španělská vesnice. Teprve před 3/4 rokem jsme si pořídila svou první paletku očních stínů a celkem jsem šetřila, takže mám pár věcí od ELFu + začínám přicházet na to, k čemu se štětečky používají.
    O víkendu jsem si pořídila makeup od Rimmelu Wake me up ten nejsvětlejší odstín, protože jsem od DMka dostala na něj 50 % odstín, a tak jsem toho využila, protože jinak bych v drogerce stála ještě teď :D Po zkouškovém (vlastně s mými dovednostmi mám zkouškové furt), můj obličej trpí, a proto jsem to chtěla něčím zamaskovat. Rimmel zatím na mě čeká, protože nebyl čas ho pořádně vyzkoušet, a tak jsem na to zvědavá, jak s ním budu válčit :D
    Určitě je toto porovnání super pro všechny lidi, kteří jsou na tom stejně jako já :D

    OdpovědětVymazat
  4. tak ten Revlon mě zaujal...oba dva dny odstíny...musím na ně kouknout...

    mé nejoblíbenější make-upy? Žádné, už asi 10 let hledám něco, co má silné krytí, ale nevypadá jak maska...bohužel mám flekatý obličej a nějaký BB či CC apod. věci mě nikterak nepomůžou...ale díky za tip!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  5. Super článok, takéto články mám najradšej :) Make up od REVLON sa chystám už dlhšie, tak dúfam že raz sa k nemu dostanem :)

    http://werushberry.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Super srovnání :-) Já mám ColorStay v odstínu Buff, ale nebyla jsem si vůbec jistá, jaký má podtón a ani nevím, jaký podtón má moje pleť :-D Je hezky světlý, ale mám pořád pocit, že mi tak úplně s pletí nesplyne.

    OdpovědětVymazat
  7. ten Revlon vypadá dobře :-) jinak můj oblíbený je Pure Gold od Dermacolu...

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)