středa 19. června 2013

RICINOVÝ OLEJ - proč, na co, moje doporučení

Ahoj,

dneska jsem se rozhodla napsat Vám článek o Ricinovém oleji. Možná se ptáte, proč píšu na blogu, který se věnuje hlavně makeupu a kosmetice o oleji? Chci Vám o něm říct, protože by se mělo jednat o malý kosmetický zázrak.

O oleji:

- jedná se o rostlinný olej, který se získává ze semen Skočce obecného, který je označován jako ricinovník nebo Kristova ruka
- tato rostlina je známá hlavně pro svůj prudce jedovatý jed - ricin obsažený v semenech, ricinový olej ale toxický není (této informace jsem se opravdu zalekla, když jsem to četla)
-Ricinový olej je bezbarvý, příp. světle žlutavé barvy, bez chuti a bez vůně. Obsažená kyselina ricinoolejová mu dává vlastnosti, které nemá žádný jiný rostlinný olej. 
Těmito vlastnostmi jsou jeho vysoká viskozita a silné hojivé účinky.
-Ricinový olej však není univerzálním olejem a je třeba ho užívat s obezřetností. Může pomoci při řadě kosmetických (i jiných) problémů, vždy je však třeba ho užívat s mírou a sledovat vlastní reakci těla.

Ricinový olej je užitečný pro regeneraci suché, citlivé a poškozené pokožky. Účinně ji promašťuje a podporuje její hydrataci, váže v pokožce vlhkost. Proto je ricinový olej zvlášť vhodný k ošetření suché, citlivé či poškozené pokožky.
Užívá se také užívá k regeneraci jizev nebo léčbě bradavic.

V kosmetické péči bývají s ricinovým olejem spojovány řasy. Potírání řas ricinovým olejem prostřednictvím vatové tyčinky nebo starého aplikátoru řasenky je posiluje a zhušťuje. Mnoho žen tuto ricinovou kúru na řasy vyzkoušelo a doporučuje.
Ricinový olej se užívá také jako složka regeneračních přípravků na řasy, ač u některých citlivých jedinců může citlivé oční okolí dráždit.

Zdroj informací: www.ricinovyolej.cz

Tento olej se dá používat také na obočí (tak ho používám já). Nanáším si ho pomocí starého aplikátoru od řasenky (čistého!!!!!!!!!) , kterou jsem měla na obočí. 

Olej je velmi hustý, hutný, za obočí se sráží do "kapiček", ale nevadí to. Doporučuji aplikovat si to před spaním, protože přes den by jste měli mastné obočí. Obočí by mělo být hustší, lépe růst, což já potřebuji. Nafotím Vám průběh růstu například během 1 měsíce.

Zkoušela jsem si ho dát i na řasy a to stejným aplikátorem. Nebylo to moc šťastné řešení, protože se mi olej asi dostal do očí a ráno mi z nich trochu teklo a měla jsem pod nimi zaschlý olej. Chci to vyzkoušet aplikovat starým štětečkem na linky pouze k linii řas, aby tolik nedocházelo k zatékání do očí, které není moc příjemné.

Dá se používat také na vlasy, nehty, na hojení jizev. Podívejte se na stránku zdroj informací.

Já jsem svůj olej koupila v lékárně, ale dá se koupit i jinde. Za 25 g oleje jsem dala do 50 Kč. Vydrží půl roku, potom si buď koupím nový nebo ho nebudu používat, podle jeho funkčnosti. Mají ho ve všech lékárnách, protože ho používají při míchání léčiv a podobně. V jedné lékárně mi řekli, že si na něj musím počkat než mi ho namíchají do dalšího dne. V druhé, kde jsem ho koupila mi ho paní namíchala během 5 minut. Stačí se zeptat jak to v lékárně ve Vašem okolí chodí.


Doufám, že bude fungovat a budu se těšit na případný výsledek testování. Snad bude viditelný. :)) Je to levnější verze drahých sér na růst řas a obočí.

Holky, máte s tímto olejem nějaké zkušenosti? Zkoušeli jste ho dávat na řasy a obočí??


Přeji krásný den Všem.
Nicky xx

3 komentáře:

  1. Skúšala som ho práve na riasy a zdá sa mi, že boli naozaj silnejšie, neviem presne posúdiť či aj dlhšie. A vraj je výrobný aj na tvár, takže si musím zakúpiť nové balenie a skúsiť aj tam:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, na řasy funguje, ale na obličeji se mi z něj udělalo příšerné akné (předtím jsem měla pleť normální - hezkou), ze kterého jsem se dostávala 4 měsíce. Na řasy doporučuju - já ho nanáším štětečkem od řasenky, hodně ho otřu a na řasy ho dávám minimum, aby netekl do očí..
    Kristina

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem ho ještě nezkoušela,... pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)