pondělí 17. června 2013

GOODBYE MY OLD LOVES :(


Ahoj,
dneska jsem si pro Vás připravila veřejné rozloučení s mými starými štětci, které nahradili nové, svěží, chundelaté štětce od Zoevy. 

Rozhodla jsem se zbavit pouze 5-ti štětců, které jsou v nejhorším stavu a nedají se používat. Chci Vám taky povědět jak dlouho jsem je měla, odkud pochází atd.

Jen Vás chci upozornit, že všechny jsou čisté i když to tak u některých nevypadá. 

Prvním adeptem na let do koše je tento Lip brush, který jsem dostala od mé kosmetičky. Byl nepoužitelný od prvního momentu, takže jsme toho spolu moc nenalíčili. Má dlouhé štětiny a navíc hrozně málo husté. Čekali by jste tohle od štětce z kosmetického kufříku pro vyzážistky/kosmetičky? Asi pěkně levný kufřík... No, tak čau. (P.S.: Ten hnus co je na štětinách je neznámého původu... :D Byl totiž v zaprášeném šuplíčku, kde byly rozsypané stíny, tak to je asi ono - chápejte, že ho nebudu umývat, když poletí do koše.)



Další bývalý kamarád je tento "blending" eye brush. Mám ho od ELF, sloužil mi dobře, neříkám, že ne. V době své největší slávy jsme spolu líčili každý den a byl mi věrným přítelem. Ani mi nevadilo, že není dost chlupatý a jeho štětinky jsou kratší než bych od takového štětce vyžadovala. 
Byl rovně střižený, jemný, ale bohužel zhruba za rok tragicky skonal, začal pelichat, stárnout a nezvládal svoji práci. Stál 39 Kč
Za tu cenu to byl bezvadný štětec, který bych doporučila začátečnicím nebo někomu kdo se nemaluje každý den a nechce do štětců moc investovat. Svou službu udělal a já mu moc děkuji.


Dokonale se na jeho roztřepené štětiny nalepil prach. Chutné. Jak vidíte trčí z něho jen dva chloupky, jako růžky. :) Je to ďáblík. :D :D


Hodně jsem hledala štětce na rty, ale ani tento nebyl moc šťastná volba, i když nebyl špatný. 
Má trošku delší štětiny než bych od takového štětce očekávala, ale použitelný určitě je! Má dobrý tvar, je dobře zastřižený. Stál mě 39 Kč. Nepelichal ani se neroztřepil. Mám nový štětec na rty a dva nepotřebuji, proto letí. :)



Asi nejsmutnější rozloučení.... Tento bronzing brush jsem milovala a pořád ho mám ráda. Používala jsem ho na konturování obličeje. 
Je malý, precizní, svou práci vykonával dobře.
Trochu mi vadila kvalita štětin - nebyli extra heboučké, ale dalo se to vydržet. 
Doporučila bych ho opět začátečníkům nebo někomu kdo malování moc nedá.
Jeho mytím se štětiny hrozně zničili, jako kdyby se Vám zničili konečky vlasů - přesně tak to totiž vypadá. Používala jsem k mytí dětský šampon, olivový olej a dezinfekci, jak jsem našla na internetu, přes to všechno ale štětiny zhrubly.
Cena 39 Kč.
Tam kde je šipka a špinavá rukojeť mi asi vyteklo lepidlo, když se mi rozpůlil v místě kde je kov a rukojeť. Přítel mi ho slepil a mohlo se pracovat dál. Na to si dávejte pozor, tyto štětce se rády půlí.



Jak vidíte je hezky střižený, trčí pouze jeden chlup. Ale kvalita štětin pokulhává. Ale co člověk chce za necelých 40 Kč. Měla jsem ho ráda!!



Posledním je Total Face Brush. Chtěla jsem si pořídit velký štětec na nanášení pudru, tento mi stačil. 
POZOR!! Když objednáte powder brush dojde Vám malinký kulatý štětec. Pokud chcete velký štětec na obličej objednejte radši tento.
Štětec byl zastřižený dobře, trošku pelichal. Postupem času začal hrubnout jako bronzing brush. Pudr se s ním nedal skoro nabrat a tak jsem ho používala pouze k roztírání přechodů tvářenky a bronzeru. 
Velmi zvláštní se mi zdálo, že i po asi 10.tém umytí z něj stále pouštěla barva, kterou mají štětiny. To bych brala jako obrovské mínus.
Hodně se zničil, ale když byl nový a zhruba po půl roce používání to byl normální použitelný štětec.



Všechny štětce od ELF jsem objednávala na stránkách www.elfkosmetika.cz.

Doporučuji je, byla jsem s nimi spokojená. Pouze v době kdy dosluhovali nebyli kvalitou tak dobré, aby se dali dále používat. Jejich výdrž odhaduji při pravidelném denním používání na 1-2 roky. 

Máte doma tyto štětce?? 

Přeji krásný den.
Nicky xx

5 komentářů:

  1. teším se na ukázku nových štětců :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://nickysbook.blogspot.cz/2013/06/new-in-stetce-zoeva-bamboo-set-dalsi.html

      Vymazat
  2. Já jsem si koupila také nějaké nové štětce, ale ty staré ještě nechávám v záloze, ten co jsem měla dříve na make-up jsem vyprala a nyní jej používám na nanášení masky, nemám pak alespoň zapatlané prsty ! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám štětce většinou ze Sephory nebo real techniques, ale do budoucna se chystám na hakuro:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hakuro mám jen ten jeden, ale pro mě je asi nejlepší nanášet makeup prsty :)

      Vymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)