sobota 13. dubna 2013

Food TAG



Neznám člověka, který nemá rád jídlo. 
V mém okolí znám pár lidí, kteří jsou vegetariáni nebo vegani, ale já si občas maso dám. Né, že bych ho vyhledávala nebo snad potřebovala, ale nejsem vegetariánka. V poslední době přestávám jíst pečivo, protože mi přestává chutnat. Daleko radši si dám například "Knekebrot" s máslem a šunkou než rohlík.

Proto mi přišlo zajímavé udělat tento Tag, který jsem našla někde na internetu u jedné české blogerky, bohužel si nepamatuji jak se jmenovala, za což se jí omlouvám pokud to čte. Klidně se přihlas a já tě sem napíšu. :)

Otázky jsou pro mě trošku zmatené, ale budu se na ně snažit nějakým způsobem odpovědět.

Vrhám se na to :))

1.) Na který typ zmrzliny bys počkala klidně i hodinu než by ji dodali do obchodu?
Na žádný. Nejsem takový milovník zmrzliny. V létě si občas ráda dám kopečkovou - citronovou, jahodovou nebo točenou, ale není to pravidelně. Nevyhledávám to.

2.) Který nápoj právě teď vystihuje tvoji náladu?
Voda. Jsem absolutně v klidu. 

3.) U kterého jídla je u tebe těžké přestat jíst?
Asi to budou brambůrky. Ty jsou návykové a když se otevře balíček je těžké je nedojíst, proto je kupuji tak 1x za čtvrt roku. :D

4.) Které ovoce v tvé ovocné míse nepřežije ani hodinu?
No hodinu přežije asi všechno, protože většinou si po návratu domů dávám oběd (když přijdu z práce), ale do večera nepřežije třeba banán/jablko/jahody. To je moje nejoblíbenější ovoce.

5.) Jaká je tvá "must have" zelenina?
Já zeleninu naprosto miluju! Mohla bych žít jen na zelenině! :D V lednici vždy mám mrkev, rajčata, papriku (nejradši žlutou nebo červenou), cuketu.

6.) Jaký druh těstovin máš nejradši?
Těstoviny jsou všechny skoro stejné kromě tvaru. :) Ale budou to asi kolínka a špagety. Nesnáším ale suché těstoviny, proto je vždy vmíchám do omáčky (zeleninové). :D

7.) Jdeš na romantickou večeři: do jaké restaurace půjdete?
My moc do restaurace nechodíme. U nás ve Spytihněvy je jedna restaurace - Grilované koleno a tam někdy zajdeme. Mají tam jak grilované maso, tak saláty. Každý si vybere.

8.) Voda: perlivá x neperlivá?
Neperlivá nebo jemně perlivá.

9.) Je čas na kávu: jakou si dáš?
Rozpustnou s hnědým cukrem a mlékem. Toto je jediný způsob jak do sebe mléko dostanu. :)

10.) Kdy svačíš a co si dáváš?
Svačím v práci, když mám svačinu - 9:30 a dávám si jak kdy a jak co. Většinou to je nějaké pečivo nebo "knekebroty" s pomazánkou a třeba paprikou.

11.) Tvé stravovací návyky?
Snažím se jíst pravidelně, jím převážně zeleninu a ovoce. Maso moc nemusím. Když už maso tak kuřecí nebo krůtí prsa. Vepřové mi smrdí po praseti a hovězí nepozřu. Klidně mě za to odsuzujte, ale já bych se asi pozvracela. Pokud mám malý hlad zakousnu knekebrot jen tak suchý nebo třeba banán/jablko. :)

12.) K snídani máš raději sladké nebo vydatné jídlo?
Nesnáším sladké snídaně. Brrrr...a vydatné? Pokud je to myšleno jako například anglická snídaně, to bych nedala.. :D Já si dávám třeba bílý jogurt s banánem nebo jiným ovocem. Někdy si namažu jen chleba s pomazánkovým máslem a s paprikou/rajčetem. Podle nálady. Samozřejmě ke snídani mám i kávu a buď vodu nebo džus.

13.) Absolutní nutnost při večeři?
Tuhle otázku moc nechápu. :D Večeře míváme různé - buď studené nebo teplé, ale je mi to jedno. Ale nerada se na noc přejídám, pak nemůžu spát. Nutnost je asi obsah zeleniny. :D

14.) Nechce se ti vařit: co si objednáš z pizzerie?
Pizzu si radši upeču doma vlastní. :) Alespoň vím co v ní je. :) Když se mi nechce vařit, tak stejně musím. :D Nikdo jiný to za mě neudělá. Občas mi ale pomáhá přítel. :) 
Pokud se mi opravdu moc nechce vařit udělám třeba smažený sýr s hranolkami v troubě nebo s bramborami v troubě.

15.) Co si objednáš v McDonaldu nebo Burger Kingu?
Tohle nejsou moje oblíbené podniky, ale když už tak bych si v McD. dala wrap s kuřecími kousky. :D Dřív jsem měla docela ráda i Chickenburger, ale začali do něj dávat tatarku a rajče a tím ho pokazili. Chodíme tam tak 1x za půl roku.

16.) Máš velké nervy, po jaké čokoládě skočíš?
Skočím spíš po ovoci, ale v poslední době jsem si oblíbila svačinku od Dexíka - knekebroty v hořké čokoládě. Mňam. V balíčku jsou 3 kousky a jsou výborné. :) Seženete to asi v Kauflandu.

17.) Je mi jasné, že miluješ všechny sladkosti, která je tvá TOP?
Nemiluji všechny sladkosti, ale mám ráda ty "plody moře" - je to belgická plněná čokoláda, nebo mentolová čokoláda.

18.) Mastnota je všude kolem, ale stejně, který hranolkům neodoláš?
Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy jedla smažené hranolky?? Tak dva roky zpátky?? Já si je dělám v troubě bez oleje na pečícím papíře. :D Asi Vám přijde, že jsem ujetá, ale docela dost se v poslední době věnuju tomu co jím, protože už vařím sama a tak si můžu dát pouze to co mi chutná. Mám ráda brambory na kolečka, posypané grilovacím kořením na zeleninu upečené v troubě. Lahůdka. :)

19.) Jaké koření máš ráda, které naopak nesnášíš?
Grilovací koření, bylinky. Nejvíc používám samozřejmě bylinky, skoro do všeho. Krásně jídlo ovoní. Pěstuju si i za oknem své vlastní. Nesnáším asi šafrán, je na mě moc výrazný. Jo a ještě skořici... (Moooc tequily! :D )

20.) Jsi vegetarián, vegan nebo něco podobného?
Nejsem vegetarián, ale ani masožravec. Bez masa bych se ve svém životě v pohodě obešla. Nedělalo by mi to problém, kdyby neexistovalo. Rozdíl mezi mnou a vegetariánem je ten, že oni maso nejí, protože mají silný vztah ke zvířatům, já ho nejím proto, že mi většina nechutná. :) 


Jak se Vám tento podivný tag líbil?? :) Napište ho taky, třeba přihoďte i nějakou svou otázku. :) ráda si ho přečtu.

Mějte krásný den.
Nicky xx

2 komentáře:

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)