úterý 2. září 2014

MOJE PÉČE O RUDOU HŘÍVU/JAK UDRŽUJI ČERVENOU


Zdravím, 

hodně z Vás mi poslední dobou psalo otázky na mail, fb a podobně ohledně mojich vlasů. Líbí se Vám barva, chcete znát odstín, značku co používám apod. :) To jsem moc ráda. 

Abych Vám ukázala barvení přímo v akci rozhodla jsem se napsat tento článek. 

Navíc jsem se stala Schwarzkopf VIP Recenzentkou, takže jsem měla možnost vyzkoušet novou barvu Nectra a dalších pár produktů v první vlně testování. 

Měla jsem možnost zvolit si jednu barvu na vlasy z nové řady Nectra, jak už jsem psala. Vybrala jsem si Intenzivní červenou, protože tuto barvu nosím už dlouho (ne přesně tuhle značku, ale vždy kupuji Intenzivní červenou nebo Ohnivě červenou). Jedna krabička mi na vlasy nestačí, mám je už poměrně dlouhé, takže jsem si musela jednu krabičku přikoupit. Jedno balení vystačí na délku vlasů asi po ramena. 

V drogerii Teta stála barva 149 Kč bez slevy.


Balení potom obsahuje: Barvící krém, Vyvíjecí emulzi, kondicionér po barvení, návod a rukavice (velmi oceňuji, že jsou lehce pogumované a ne klasické jako na rohlíky).


Ano, přiznávám, že jsem ještě tak nutně obarvit nepotřebovala, ale moje odrosty už byly minimálně 2-3 cm, takže přišel čas. V tomto období bych si vlasy ještě nabarvila šamponem, ale bylo potřeba recenzovat, takže jsem je obarvila barvou.

POZN.: Vlasy si vždy barvím 1x barvou, poté asi při 2cm odrostech šamponem, až se mi vymyje obarvím je opět šamponem. Až je i ten z vlasů u hlavy pryč obarvím se barvou a to jsou odrosty i 5 cm.  (Takže na 1 barvení permanentní barvou/ 2 barvení šamponem.) 


Na následující fotce jsou moje vlasy před barvením. Cca před měsícem jsem si vlasy obarvila šamponem značky Palette v odstínu Intenzivní červená, opět jsem použila 2 balení. Barva je stále krásná, ale vlasy už byly odrostlé a matné.


Barvení probíhalo dobře, jako vždy. 

Poznatky o barvě Nectra:

- barva je velmi pigmentovaná, dostane se všude, krásně kryje, je intenzivní, zářivá

- dejte si pozor na linii kolem obličeje, doporučuji odstranit těsně po barvení vodou po holení a tamponkem přebytečnou barvu i z "baby" vlásků (nebojte na těch barva už dávno je, stačí jim minutka, zbavíte se tak nechtěné "špíny" do dalšího barvení)

- pokud budete používat odstín Intenzivní červená a Vaše vlasy jsou již po několikáté barveny na červenou naneste barvu nejprve k hlavě, nechte působit a na délky ji naneste až na posledních 10 minut. Toto mi poradila kamarádka, škoda, že jsme to tak neudělali, moje konce jsou extra tmavé, jak uvidíte na fotce.... 

- přiložený kondicionér je velmi výživný a vlasy jsou po něm krásně hebké



Ještě jedna od řezníka aneb jak to vypadá, když si vymýváte barvu z vlasů (tohle mě čeká ještě alespoň 5x :(( při každém mytí vlasů):


Doufám, že se Vám můj článek na téma moje vlasy líbil. Mě osobně se barva líbila víc před barvením, ale nedá se nic dělat. Kdybych trošku pozměnila aplikaci barvy a dala ji ke konečkům až na posledních pár minut vypadalo by to daleko lépe, ale přežiju to :) Teď už chci od červené ustoupit a zvolit jiný odstín.

Jaký odstín nosíte vy a troufly by jste si na nějakou divokou barvu? Napište do komentářů.

Přeji krásný den.
Nicky xx

6 komentářů:

  1. Také se mi barva líbila víc před barvením. Ale máš krásné vlasy i teď :-) Já nosila červenou asi před 10 lety a taky jsem ji měla moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Máš nádherné vlasy a ta barva ti sekne!

    OdpovědětVymazat
  3. Nectru používám, mám už třetí balení...je nepřekonatelná....nedobarvuju šampónem, protože v našich kadeřnických potřebách už nemají revlon červený šampón, který jediný fungoval....barvím jednou za měsíc a dávám na celou hlavu 30 minut a nemám takový šílený rozdíly teda =/ psala jsem na to také článek a zrovna teď v neděli jsem se barvila =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  4. Červená je tak nádherná barva! Sama bych si ji klidně dala, kdyby se tolik nevymývala :/ nechci si přece jen barvit vlasy každý měsíc :)

    OdpovědětVymazat
  5. nebarvím vlasy vůbec, takže barvu nemohu posoudit, ale ta barva je super a máš krásné vlasy..

    http://beautybylucka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky, zajímalo by mne, jakým šamponem dobarvuješ? Mě na odrosty právě skorem nic nechytá :(

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)