pondělí 25. listopadu 2013

Paletka za 39 Kč od vietnamců + můj názor na jejich drogérku


Rozhodně nepatřím mezi naprosté zastánce názoru, že jen to, co je drahé je dobré. Naopak ani nezastávám názor, že to, co je levné je dobré. Jsem prostě nezávisle ve středu tohoto věčného sporu. Občas člověk totiž šlápne vedle i s ověřenou značkou. Naopak některé méně známé a kupované značky ho mohou mile překvapit. :) 

Už asi 2 nebo 3 roky mám doma paletku od Vietnamců, se kterou jsem moc spokojená, má výbornou pigmentaci, stíny nepráší, jsou krásně máslové konzistence. Navíc mi na víčku vydrží celý den a jsou to pouze lesklé odstíny, které pořád miluji. Dělala jsem s nimi dvě líčení na ples zhruba v lednu. Můžete si je prohlédnout ZDE.

Paletku, která přibila nedávno jsem si koupila v jednom obchůdku v Napajedlích, když jsem čekala na autobus. Znáte to. Nikdy nevíte co Vás tam překvapí. Hodně se mi zalíbila jedna paletka 4 stínů. Vybrala jsem tuto barevnou kombinaci možná také pro to, že ten den pršelo a já jsem měla pochmurnou náladu. Přesně na líčení s takovýmito stíny. Navíc žádný fialovo burgundy odstín podobný tomu v paletce doma nemám.

Paletka stála 39 Kč a obsahuje 4 stíny - 2 matné, 2 lesklé. Práší, ale není to nic moc velkého. Pigmentace je výborná, na víčku vydrží celý den s použitím báze.



S touto paletkou jsem už také dělala líčení, které si můžete prohlédnout ZDE. 

Teď tedy můj názor na asijskou kosmetiku. 
Přijde mi, že spousta lidí se na jejich produkty dívá skrz prsty a nikdy by si na obličej nebo na oči nic nenapatlali. No jo, ale uvědomují si ti lidi, že skoro vše se v dnešní době vyrábí v Číně nebo někde v Asii a že tak opěvované značky jako Missha apod. jsou také produkty těchto zemí? Zemí ve kterých neplatí žádné pravidla o tom, co se do kosmetiky přidávat smí nebo nesmí. Samozřejmě v rámci mezí a kvality je kosmetika z Asie dobrá. Najdou se produkty, které jsou super, některé méně. To ale u každé značky ne jen Asijské. Nikdy se mi nestalo, že bych po odlíčení stínů měla zarudlé oči nebo že by mě pálily, slzely. Problém jsem měla pouze s BB creamem od Misshy. 

Můj názor teda znáte. Neodsuzuji ale ani nepropaguji to, že by tyto produkty byli naprosto úžasné. Jaký názor na to máte vy?

Přeji krásný den.
Nicky xx

6 komentářů:

  1. Ten hnědo-vínový odstín ti bude moc slušet.
    Je to tak, z Číny může být šmejd ale nemusí, stejně tak jako může být šmejd z Francie ale nemusí, každý člověk si musí udělat vlastní názor až po zkušenosti s produktem a ne být zaslepený a automaticky to hned odsoudit..
    Mě třeba zpuchlo oko po aplikaci černé tužky od Estée Lauder, tak to si nevybereš...

    OdpovědětVymazat
  2. Já patřím mezi ty, co by si na pleť nic od Vietnamců nedaly. Ono jedna věc je, že se spousta kosmetiky vyrábí v Asii, ale věc druhá je ta, že v evropských zemích existují jisté normy, které zboží musí splňovat a jsou různé zakázané látky, jejichž přítomnost se kontroluje. A to prostě u věcí z tržiště není. Nic proti levným věcem, ale zdraví mi za to opravdu nestojí.

    To, žes opuchla po něčem dražším v podstatě nic neznamená. Spousta lidí je alergických nebo přecitlivělých na různé látky. Neříkám, že je to jedno, ale je to o něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslis si opravdu,ze se ty zakazane latky v tech produktech.No,obdivuji to,ze tomu veris.Navic na to jsou nejvetsi experti zeme na zapade.No a kde si myslis,ze nakupuji ty pridady do tech svych vyrobku. No,nechci Ti brat iluze,ale bohuzel i drahe produkty obsahuji ingredience z Asie. S pozdravem Hanka PS:A to jsem tomu taky nechtela verit...:-(

      Vymazat
    2. *Myslis si opravdu,ze se ty zakazane latky v tech produktech testuji.

      Vymazat
  3. Taky mám doma jednu paletku od Vietnamců a je naprosto dokonalá. Ostatní kosmetiku jsem vyházela, co jsem měla z dob puberty, ale na tuhle paletku nedám dopustit. Nic proti takový kosmetice nemám, nemám citlivou pleť, takže mi nevadí, ale už nekupuji. Nedá mi to ale se nepodívat a ted jen zírám, kolik kosmetiky u nás mají a to i značkový, i když málo známý značky.

    OdpovědětVymazat
  4. Dřív mívali Vietnamci přijatelnou škálu barev stínů a rtěnek a nakupovala jsem si je u nich.Dnes to je děs a hrůza co sem tahají.To jsou barvy,že se to dá naplácat na obličej jedině tak na maškarní!!Nemají absolutně vkus,ptz.málokterá /téměř žádná/ Vietnamka nechodí nalíčená,teda alespoň ne stínama a rtěnkou.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za krásné komentáře. Dělají mi moc velkou radost!! ♥ Ráda se z Vašich rad a tipů poučím ;-)