středa 28. srpna 2013

NÁKUPY ZA TENTO MĚSÍC

Myslím, že víc dnešní článek představovat nemusím. Se sádrou jsme se celkem sžily a já byla konečně schopná Vám nafotit produkty, které jsem si koupila za poslední měsíc. 

Začnu ELF kosmetikou, která mi přišla dnes. Opět probíhala akce - Poštovné zdarma při nákupu nad 400 Kč. Sama za sebe bych toho asi nevyužila, ale kamarádka si chtěla taky pár věcí objednat, tak jsem si řekla, no proč ne?.

Jak uvidíte na následující fotce objednala jsem si nové kleštičky na řasy - moje staré chudinky ztratili takovou tu "vycpávku" nevím jak jinak to nazvat, víte co myslím? Gumovou  věcičku...:D Když jsem byla na dovolené v Jeseníkách ještě tam byla, ale po návratu domů už ne. No a tak jsem si řekla, že si rovnou objednám celé balení těchto "vycpávek", protože jsem je kdysi na eshopu viděla za 39 Kč asi za 5 kusů. Bohužel teď jsem je tam nikde nenašla, tak jsem si koupila rovnou celé nové kleštičky. Jak potěšená jsem doma byla, když jsem zjistila, že je v nich náhradní vycpávka, která putovala do starých kleštiček a nové jsem si schovala na "horší časy". Alespoň jsem je poprvé očistila... :D 

-Kleštičky jsou ze základní řady a stály 39 Kč.

Štětečkem, který vidíte je Smudge brush - ten mi v kolekci chyběl. Zatím jsem ho nepoužila, je měkčí, myslím, že tyto štětce by měly být spíš pevné, víte co myslím? Uvidíme jaký bude, nezdá se úplně zlý, štětinky má hezky střižené na krátko.

-Smudge brush je ze základní řady a stál 39 Kč.

Nutně jsem potřebovala kartáček na obočí. Vždy jsem kontrolovala v drogerii jestli mají a nikdy neměli. Jejich škoda. :) Myslím, že je jedno od jaké značky je a všechny jsou v podstatě stejné. Vím, že by stačil aplikátor na řasenku, ale víte co. :)

-Kartáček na obočí stál 39 Kč a je také ze základní řady.

Předposledním adeptem je průhledný gel na obočí a řasy. Vždy ho používám jen na obočí - výborně ho fixuje. Toto je moje 3. balení. Když mi dojde část na obočí, používám tu určenou na řasy. Vždy dodělám "do konce".

-Gel na řasy a obočí stál 39 Kč a je opět ze základní řady.

Dobrá báze se doma vždy hodí. Tuto mám do zásoby. I gel na obočí je nepoužitý, pouze vybalený, protože se mi jinak nevešli do šuplíčků. Jejich čas teprve přijde. Toto je také moje 3. balení.

-Báze stála 39 Kč a je v odstínu Nude (na obale označeno Sheer - informovala jsem se na to a je to v pořádku).




Dovolila jsem si pro inspiraci vyfotit i co si koupila kamarádka. 


-Štětec na oční stíny ze základní řady jsem jí darovala už dávno, protože jsem měla 3. Chtěla nový do zásoby.
-Báze pod oční stíny - ta jí došla a zřejmě s ní byla spokojená- tu ode mě také dostala zároveň se štětečkem.
-Fix na linky v černé barvě- budu ji to učit :) Už se těším. Vše 39 Kč.

Protože má ráda šedo-modré stíny chtěla tuto paletku - byla za 109 Kč? Tak nějak.

A jako poslední moje milovaná Minerální rtěnka v odstínu Runway Pink za 121 Kč. Jojo, hold malovat se při odchodu z práce láká kolegyně. :) Ale mě to nevadí ji mám moc ráda.







Sobě jsem na začátku měsíce udělala radost novou paletkou korektorů, protože stará byla vypotřebována. Zřejmě se po cestě pěkně zapotila a tak jsou korektory trochu "přelité" na levo, ale na funkčnosti jí to neubralo. Zkažená teplem není. Navíc byla fungl nově zabalená,neporušená. Je z Ebay za 90 Kč. Na Aukru jsem ji viděla okolo 200 - 300 Kč!! Hamižní Češi...:-(


A jako poslední tu mám 3 laky na nehty. Gabriella Salvete koupená před zlomením ruky ve slevě okolo 50 Kč v Rossmannu. Odstín Maestro Grey? :) Laky Rimmel mám taky z výprodeje, ale z drogerie Teta za 29 Kč/kus. Prvně jsem měla jen ten červený, ale pro ten fialový jsem se pak musela vrátit.


Tak a to bude pro dnešek vše. Docela mi napsání tohoto článku dalo zabrat (okolo hodiny a půl), ale to nevadí.

Čím jste si udělali radost vy???:-))

Přeji krásný den Všem.
Nicky xx

úterý 27. srpna 2013

Kdy makeupu končí záruční doba a jak nejdéle si ho můžeme ponechat?

Pro toto téma jsem se rozhodla z jednoho prostého důvodu - já sama si provětrám vlastní kosmetiku a Vám to některým pomůže se lépe zorientovat.

Pamatujete si, kdy jste si koupili a otevřeli řasenku, kterou jste se dnes ráno líčily? Kolik měsíců má Váš makeup nebo oční stíny? Já se přiznám, nepamatuji si to přesně. Dobré by bylo někam si to napsat, ale proč si hyzdit obaly produktů? 

Nejlepším řešením je například mít pouze jednu řasenku, kterou budu mít 6 měsíců a poté koupím další. 

Já vím, mě která má doma rozbalené 4 makeupy se to kecá, ale ty mají trvanlivost delší.

Dobrým způsobem jak doma "nekřečkovat" zbytečně moc produktů je čas od času si je projít a přiznat si, zda si vůbec pamatujeme, kdy jsme je naposledy použili? A že si to už ani nepamatujeme? Tady bude asi zádrhel...Nejlepší je takový produkt buď vyhodit rovnou do koše (pokud se nejedná o drahou srandu) nebo ji vydezinfikovat a poslat dál někomu, komu bude sloužit lépe. Třeba tento produkt, který Vám doma leží bez povšimnutí už měsíc/e někdo moc chce a touží po něm.

SYMBOL DOBY SPOTŘEBY OD OTEVŘENÍ PRODUKTU

Všimli jste si někdy tohoto malého "kalíšku"? Co vlastně označuje?
Tento symbol s číslem (označuje měsíce) a písmenem "M" označuje dobu, za kterou by jsme produkt měly spotřebovat od jeho otevření.  12M znamená 12 měsíců.




POKUD PRODUKT NENÍ TÍMTO SYMBOLEM OZNAČEN

Vždy použijte čichový a vzhledový test. Má produkt jinou barvu než když sis ho kupovala? Začal vonět jinak? Má při aplikaci jinou texturu - vysušuje nebo naopak mastí obličej, i když to předtím nedělal? To je známka toho, že by jsme takový produkt neměli dál používat a měl by letět rychle do popelnice.

ŘASENKA

S řasenkou je nejlepší se rozloučit když se začne chovat jinak - dělá na řasách hrudky nebo vyschla? Začala divně smrdět? Pálí Vás z ní oči? Je na čase říct ahoj. Vyhneme se tak nepříjemným zánětům očí a podobně. Já tento krok před časem opravdu zanedbala, řasenku jsem si nechala až moc dlouho a mé oči slzely každý den. Od té doby co je v koši / popelnici / po smrti na smeťáku nemám problémy.

Nejsem člověk, který by vyhodil řasenku po 3 měsících, jak by se správně mělo. Plýtvá to zbytečně penězi a myslím si, že dobrá vydrží tak do 6-ti měsíců. Poté vždy radši vyhazuji protože mi působí problémy s očima. 

Pokud máte s řasenkou problém již od prvního nanesení (a problém přetrvává) bude nejlepší ji rovnou vyhodit do koše. Vím, že je to škoda peněz, ale není hygienické ji dávat například kamarádce, mamce apod. 

Kupujte si řasenky zalisované do obalu a budete mít jistotu, že ji před Vámi žádná nenechavá holka neotevřela a nevrátila zpátky do regálu. Takto ochráněné řasenky mají například v Rossmannu konkrétně u značky Maybelline atd.

OČNÍ STÍNY 

Nikdy neotevřené stíny si můžete ponechat zhruba 3 - 5 let. Pokud je používáte buď často nebo jen párkrát za měsíc měly by jste je vyhodit zhruba po 2 letech. Vždy ale kontrolujte datum expirace (kalíšek s číslem). Pokud stíny spotřebujete, tím líp.

Nezapomínejte, že krémové produkty jsou rájem pro bakterie. To znamená, že se v nich rychleji množí. Krémové oční stíny by se měly vyhodit po 12 měsících, jak je uvedeno na obalu. Já osobně si myslím, že když do stínů nesaháte prstem, ale vždy čistým štětcem nezanášíte si tam tolik bakterií a je to hygieničtější.

MAKEUP A KOREKTOR

Tekuté makeupy a korektory by jsme si měli uchovávat od 6-ti do 12 měsíců od otevření. Pokud někdo používá makeup denně 100% ho spotřebuje do 1 roku.

Pudry mají trvanlivost okolo 2 - 3 let (záleží na výrobci).  

Vždy dejte pozor zda se textura, vůně nebo pocit na Vaší pleti nějak nezměnil.

TUŽKY NA OČI A LINKY

Tužky vydrží déle, než tekuté linky nebo gelové linky. Mají trvanlivost okolo 1 - 2 let. 

Gelové linky vydrží od 6-ti do 9-ti měsíců.

Tekuté linky mají trvanlivost od 3 do 6-ti měsíců.

TIP!!! Pokud tužky udržujete ostrouhané vydrží Vám déle.

TVÁŘENKA A BRONZER

Opět platí pravidlo - pudrové produkty vydrží déle než tekuté. Vydrží Vám od 9-ti měsíců do 3 let od otevření.

LESKY A RTĚNKY

Tyto produkty vydrží od 18 měsíců do 2 let. Je lehké rozeznat, zda jsou ještě "funkční". Většinou změní chuť, začnou smrdět většinou jako tužka - poznávací znamení.

Doufám, že jsem na nic nezapomněla a že Vám tento článek trošku pomohl se zorientovat v této problematice.

Tak co, máte doma produkty, které už doslova dosloužili? :)

Přeji krásný den.

P.S. Sádru mi sundají 11.9. tak zas budu funkční. :D

Paa Nicky





neděle 18. srpna 2013

Já & Sociální sítě

Ahoj, chci Vás informovat o sociálních sítích na kterých mně a můj blog můžete nalézt. Na facebooku s některými z Vás komunikujeme už delší dobu a je to super.

Pěkně popořadě! Čtete tento článek, takže jsem zaujala Vaši pozornost. 

Mrkni se napravo, hned nad popiskem O mně vidíš ikonky sociálních sítí. Použila jsi je někdy? Je to fajn způsob jak se spojit, komunikovat a navíc je to zadarmo. Stačí kliknout na ikonku.


Sociální sítě, které používám jsou Facebook, Instagram a nově Twitter.

Facebook je moje dá se říct základna. Zde přidávám fotky, nové články a spoustu videí, které mne zaujmou apod. Na facebooku je Vás 47 a myslím, že se tam rozhodně spolu nenudíme. Do vyhledávače napiš : Nickys book a připoj se k nám.


Moje oblíbená aplikace v telefonu je zaručeně Instagram. :) Je to rychlý způsob sdílení fotek, který mě baví. Fotky sdílím i na facebook, takže o ně nepřijdete. Kvalita je otřesná, ale dá se to snést. Kvalitnější fotky fotím zrcadlovkou a dávám je na blog.
Pokud Vás trápí to, že ho nemáte v mobilu nezoufejte. Můžete ho totiž používat i přes počítač.
Hrozně ráda sleduji fotky ostatních lidí - hlavně zahraniční blogerky :) inspirace! 
Najdete mně zde pod nickem: nickysbook



Založila jsem si i Twitter, protože jsem zjistila, že při spoustě zahraničních giveaway je sledování na twitteru potřeba. Je to celkem fajn, spousta lidí ho má a zatím si na něj zvykám. 
Najdete mě zde opět pod přezdívkou: @nickysbook


Tak jo, to bude asi vše dneska. Připojíte se? Nic to nestojí, jen to vykouzlí úsměv na rtech jedné rudovlasé dívky :)))

Přeji krásný den.
Nicky xx

sobota 17. srpna 2013

1 word TAG

Ahoj, rozhodla jsem se napsat alespoň kratičký Tag, když už nic. Pro lidi co nejsou na facebooku tohoto blogu chci říct, že mám zlomenou ruku a proto nepíšu. Pokud tam jste, tak víte, že komunikuji alespoň fotkami z mobilu apod. Díky Vám Všem za to, že sem chodíte a že jste stále tomuto blogu nakloněny. Po sundání sádry asi za 3 týdny tu bude giveaway, protože Vás tu je už 101!!!!Díky moc holky :)

Tvoje vlasy - červené
Oblíbená věc - notebook
Sen z minulé noci - nebyl
Oblíbené pití - čaj
Auto snů - Landrover
Můj strach - injekce
Čím chci být za 10 let - šťastná
S kým jsem trávila minulý večer - přítel
Co nejsem - hubená
Co mám na sobě - sádru :D
Moje oblíbená knížka - dramatická
Co jsem naposled jedla - Herbalife
Můj život - krátký
Moje nálada - kocovina
Moje léto - divoké
Kdy jsem se naposled smála - teď 
Nejoblíbenější víkendová činnost - výlet
Můj počítač - HP
Pivo - ovocné
Zima - utrpení
Dovolená - bolela...:D
Na mé posteli - já
Láska - Lukáš

To je dneska ode mně vše a brzo Vám sem napíšu článek o všech sociálních sítích, kde mě můžete najít a podobně. :)) Pa

čtvrtek 1. srpna 2013

NEW IN: Sleek Showstopper

Tuto paletku jsem si zamilovala hned jak jsem ji uviděla. Miluji totiž třpytivé stíny, ale matnými také nepohrdnu. Ideální kombinace mích oblíbených barev. Navíc limitovaná edice, která je stále k dostání. Neber to...:)


Paletku jsem si koupila na aukru za 350,- i s poštovným. Jinak nakupuji na www.bestmakeup.cz :)

Detailně jsem Vám ji nafotila..


Líbí se mi označení názvu, protože vždy musím paletky obracet, abych věděla kterou mám zrovna v rukou...




 Paletka má opravdu výbornou pigmentaci jako všechny paletky od Sleek!!



 Swatche nesmí chybět :)) První odstín je dost nevýrazný, ale to jsou skoro všechny matné, mě osobně to nevadí, dá se s nimi výborně pracovat, vrstvit apod. takže je to jen o zvyku. Třpytivé odstíny jsou nádherné, skoro krémové, výborné!!



Už se moc těším až paletku vyzkouším při nějakém líčení - hlavně tu třpytivou fialovou ♥

Zde máte mou skromnou sbírku Sleek paletek - Showstopper, Snapshots, Au Naturel - velmi dostačující na miliony verzí líčení - jak každodenní, denní, večerní..:-)


Já holka slídivá jsem našla dvojníky z jiných paletek



Zde se chci omluvit za pivo na sluníčku, které způsobilo můj omyl tudíž odstíny Conker a Noir jsou z paletky Au Naturel... :D Pardon :))) 


Jak se Vám tato kráska líbí? Já ji miluji na první pohled. Sleek nikdy nezklame, to je pravda. Dokonalá kosmetika za pár korun.

Přeji krásný den.
Nicky xx